Opis produktu
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Zapotrzebowanie na peptydy i aminokwasy po wysiłku fizycznym jest największe. W porównaniu z innymi dostępnymi shake’ami, praktyczne ampułki do picia Sponser mają tą zaletę, że są szybko przyswajane przez organizm i dostarczają potrzebnych organizmowi do budowy mięśni mikro-peptydów i aminokwasów.Peptydy pozyskane z hydrolizatu protein serwatkowych takie jak Amino 12500, są szybciej i lepiej przyswajane przez organizm niż całkowite peptydy czy aminokwasy, co wpływa na lepszą budowę masy mięśniowej.Arginina pomaga w procesie regeneracji i służy jako substrat oddychania tlenowego. Ornityna odgrywa ważną rolę w wydalaniu amoniaku, produktu ubocznego przemiany protein.
- Pojemność: 25ml (ampułka)
- Smak: wiśniowy
Zalety:
- Maksymalna dawka 12500mg aminokwasów na 25ml ampułki zawiera między innymi:
- 1100mg BCAA (wolne rozgałęzione aminokwasy)
- 2000mg ornityny
- 2000mg argininy
- Wzbogacony witaminą B6 i kwasem pantotenowym
- Praktyczny i wygodny w użyciu
Zastosowanie:
- Wypić jedną ampułkę bezpośrednio przed lub po treningu.
Składniki:
- Woda, hydrolizat protein serwatkowych, fruktoza, chlorowodorek ornityny L, chlorowodorek argininy L, glicyna, koncentrat wiśniowy, kwasek cytrynowy, aromaty, sorbinian potasu, środki słodzące, kwas pantotenowy, witamina B6
- Wartości odżywcze** na 100 ml na ampułkę (25 ml)
- Energia kJ (kcal) 1223 (288) 306 (72)
- Białko 50 g 12.5 g
- Węglowodany 18.3 g 4.6 g
- Tłuszcze 0.1 g <0.1 g
- Witaminy** na 100 ml %ZDS* na ampułkę (25 ml) %ZDS*
- Kwas pantotenowy 24 mg 400% 6 mg 100%
- B6 8 mg 400% 2 mg 100%
- Aminokwasy (na 25 ml)**
- Nasycone:
- Histydyna 111 mg
- Izoleucyna 324 mg
- Leucyna 470 mg
- Lizyna 551 mg
- Metionina + Cysteina 227 mg
- Fenyloalanina + Tyrozyna 237 mg
- Treonina 415 mg
- Tryptofan 51 mg
- Walina 303 mg
- Nienasycone:
- Alanina 263 mg
- Arginina 2000 mg
- Kwas asparaginowy 637 mg
- Kwas glutaminowy 1087 mg
- Glicyna 951 mg
- Prolina 364 mg
- Seryna 313 mg
- Ornityna 2000 mg
*ZDS - Zalecanego dziennego spożycia
** Wartość średnia